Ciasto:
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ szklanki cukru
1 kostka masła
5 żółtek
Masa:
2 duże jogurty brzoskwiniowe
½ szklanki cukru
1 budyń śmietankowy
5 białek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag wiórków kokosowych
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do lodówki i dobrze schłodzić. Większą część ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia. Przygotować masę. Jogurty wymieszać z cukrem, dodać budyń, proszek do pieczenia. Na koniec wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę wylać na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec 50 min w temperaturze 160°C.
Pomóż w rozwoju naszego portalu