Składniki:
• 40 dag wołowiny
• 40 dag wieprzowiny
• 1 cebula
• 2 zwykłe bułki
• 3 jajka
• 1 cienka polędwiczka wieprzowa
• natka pietruszki
• 2 ząbki czosnku
• 5 dag bułki tartej
• przyprawy: sól, pieprz, czubryca
Mięso skręcić przez maszynkę wraz z namoczoną i odciśniętą bułką oraz z podsmażoną cebulą. Do masy dodać jajka, pokrojoną natkę pietruszki, czosnek i przyprawy do smaku. Masę dokładnie wymieszać, uformować prostokąt, na środku którego ułożyć przyprawioną wcześniej polędwiczkę. Zawinąć w rulon i panierować w bułce tartej. Wstawić w brytfance do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec ok. 40-50 min. Podawać na gorąco lub na zimno z chrzanem.
Pomóż w rozwoju naszego portalu