SKŁADNIKI:
opakowanie mrożonej zupy włoskiej
3-4 młode ziemniaki
50 dag filetów rybnych
1 cebula
1 jajko
1 kajzerka
mleko
sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
kilka pomidorków koktajlowych
1 łyżka posiekanego koperku
WYKONANIE:
Warzywa z mrożonki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki zalej 1,5 l wody. Dodaj łyżeczkę soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut. Filety z ryby umyj, przekręć przez maszynkę do mielenia mięsa, dodaj jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę (odciśniętą). Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na oleju
i dodaj do masy. Przypraw solą, pieprzem ziołowym i pieprzem cytrynowym. Na końcu dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, możesz dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Z masy rybnej uformuj owalne klopsiki i wrzucaj je na wrzącą zupę. Gotuj 30 min; 5 min przed końcem gotowania wrzuć pokrojone pomidorki koktajlowe. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj zupę posypaną posiekanym koperkiem.
Pomóż w rozwoju naszego portalu