Grillowanie jest dziś wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy naszego redaktora ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
20 dużych suszonych śliwek bez pestek,
20 plasterków chudego wędzonego boczku
Wykonanie:
Każdą śliwkę zawinąć w plasterek boczku, spiąć wykałaczką.
Tak przygotowane śliwki nadziać luźno na szpadki i piec na grillu, aż boczek się zrumieni.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu