Składniki:
Ciasto:
• 3 szklanki mąki krupczatki
• 1 kostka margaryny
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 3 łyżki cukru
• 5 żółtek
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• 50 dag mielonego sera
• 1 jajko
• 1 budyń śmietankowy bez cukru
• 1/2 szklanki cukru pudru
• 1/2 kostki masła
Dodatkowo:
• 1 puszka brzoskwiń
• 5 białek
• 1 szklanka cukru
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i wyrobić. 3 ciasta rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny, a resztę schłodzić w lodówce. Przygotować masę: jajko ubić z cukrem pudrem, dodać ser, budyń i masło, dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na ciasto. Na niej ułożyć pokrojone brzoskwinie, a na tym – pianę ubitą z białek z cukrem. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temp. do 180oC przez ok. 30-40 min.